Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

SJEZDOVKA SAPORO

 

Sjezdovku Saporo najdete téměř na konci Kraslic u hlavní silnice směr Luby.  Směrem z Kraslic, po pravé straně silnice, je velké parkoviště. Po léve straně, naproti parkovišti, je nástup ke sjezdovce. Po ježdění se dá dojet až k parkovišti

Na svahu je rychlý vlek TATRAPOMA o délce 760m. Sjezdovka je dlouhá 1km, má převýšení 162m, nadmořská výška nástupiště je 580m a vrchol sjezdovky se nachází na úpatí Sněženského vrchu nadm.výška 742m. Obtížnost svahu odpovídá červené sjezdovce. Je osvětlená, s možností večerního lyžování. Staré Saporo se postavilo v roce 1972. V roce 1989 se stavěl nový vlek, kolaudace proběhla v roce 1990. Osvětlení bylo realizováné v roce 2006.

Návštěvníci si mohou zakoupit jízdenku dle platného ceníku a volit mohou mezi klasickou jízdenkou s čárovým kódem nebo pohodlnou jízdenkou na chipovou kartu. Při nástupu na vlek je turniket se čtečkou čárkových kódů a na bezkontaktní chipové karty. Zimní provoz závisí na sněhových podmínkách a letní provoz v Trailparku Saporu provozujeme v předem uvedených termínech (viz.soc.sítě)

 

logo_saporo_.png

Letní provoz Traipark Saporu sledujte na logo_saporo_.png www logo_instagram.png Instagram  Facebook

V roce 2021 jsme sprovoznili na letní provoz a provozujeme Trailpark SAPORO pro horskou cyklistiku, konkrétně DH-Sjezd, MTB-Enduro a jiné gravity disciplíny. V přilehlých lesích jsou vybudované přírodní lesní traily se skoky a klopenky a na sjezdovce pomalu budujeme těžkou technikou flowtraily spolu s většími skoky. Celý Trailpark Saporo je spíše pro středně pokročilé cyklisty, není vhodný pro úplné začátečníky ale nadruhou stranu u nás spoustu lidí začínalo, jezdí i děti kolem 7let nebo holky bez zkušeností. Ve výsledku je to hlavně o odhodlání každého jezdce, pro nikoho to není nereálné.

sni--mek-obrazovky-2024-04-24-v--12.57.50.png

Návštěvníky prosíme aby parkovali vždy na velkém parkovišti (viz.mapka) a nesnažili se dojet až ke sjezdovce. Cesta ke sjezdovce musí být průjezdná pro složky IZS.

 

Adresa: Mánesova, 358 01 Kraslice

AREÁLY V PROVOZU

SAPORO LETNÍ PROVOZ (sledujte FB Saporo)
KRAJKA MIMO PROVOZ

 

Online kamery

  Saporo
 
  Krajka
 

Sponzoři

  Karlovarský kraj karlovarský kraj

  Město Kraslice město kraslice

  Penzion V Horách penzion v horach

  Diviš Elektrocentrum divis elektrocentrum

  Zverimex Pajtaš divis elektrocentrum

  Dům Dětí a Mládeže Kraslice divis elektrocentrum

  Jana Pavlů - Domácí Dílna Jana Pavlů - domácí dílna

  Petr Pavlů - Instalatér Petr Pavlů - instalatér

  Radomír Ryška - Stavby Radomír Ryška - Stavby

  Artcorecommando - Tattoo Artcorecommando - Tattoo

  Autoservis Paleček Autoservis Paleček

  MAS Sokolovsko MAS SOKOLOVSKO