Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

SJEZDOVKA KRAJKA


Sjezdovku Krajka najdete téměř na konci Kraslic směr německo, po levé straně údolí. Přímo pod areálem je železniční stanice Kraslice-Hraničná, kam se dá dojet jak ze Sokolova, tak Německa. Aktuální jizdní řád vlaku Kraslice-Hraničná najdete na stránkách dopravce ZDE. Pod železniční stanicí, ještě před mostem, je větší parkoviště pro auta, kde prosíme návštěvníky parkovat. Návštěvníky prosíme aby parkovali vždy na tomto parkovišti a nesnažili se dojet až ke sjezdovce. Cesta ke sjezdovce a parkoviště u nástupní stanice musí být průjezdné pro záchranné složky IZS.

Sjezdovka je dlouhá 520 metrů s převýšením 82 metrů, je osvětlená s možností večerního lyžování. Na svahu je vlek POMA o délce 540metrů. Obtížnost horní 1/3 svahu odpovídá červené sjezdovce, dolní 2/3 svahu odpovídájí modré sjezdovce ideální pro začínající nebo školy. Obtížnější vrchní část sjezdovky mohou méně zdatní lyžaři snadno objet. Návštěvníci si mohou zakoupit jízdenku dle platného ceníku a volit mohou mezi klasickou jízdenkou s čárovým kódem nebo pohodlnou jízdenkou na chipovou kartu. Při nástupu na vlek je turniket se čtečkou čárkových kódů a na bezkontaktní chipové karty. V zimní sezóně je provoz denně, za příznivých sněhových podmínek.

 

AKTUÁLNĚ: Z důvodu havárie nedeleké příjezdové cesty k baráků byla městem Kraslice vybudovaná dočasná příjezdová cesta, která křížuje jak lanovku, tak i sjezdovku. Vlek Krajka je mimo provoz až do realizace oprav příjezdové cesty města Kraslic.

 

Adresa: Krásná 154, 35801 Kraslice

Náhledy fotografií ze složky Lyžovačka 2015

 

AREÁLY V PROVOZU

SAPORO LETNÍ PROVOZ (sledujte FB Saporo)
KRAJKA MIMO PROVOZ

 

Online kamery

  Saporo
 
  Krajka
 

Sponzoři

  Karlovarský kraj karlovarský kraj

  Město Kraslice město kraslice

  Penzion V Horách penzion v horach

  Diviš Elektrocentrum divis elektrocentrum

  Zverimex Pajtaš divis elektrocentrum

  Dům Dětí a Mládeže Kraslice divis elektrocentrum

  Jana Pavlů - Domácí Dílna Jana Pavlů - domácí dílna

  Petr Pavlů - Instalatér Petr Pavlů - instalatér

  Radomír Ryška - Stavby Radomír Ryška - Stavby

  Artcorecommando - Tattoo Artcorecommando - Tattoo

  Autoservis Paleček Autoservis Paleček

  MAS Sokolovsko MAS SOKOLOVSKO